Oost Afrikaanse landslakken & West Afrikaanse landslakken

Afrikaanse Reuzenslakken

 

Home | Oost Afrikaanse slak | West Afrikaanse slak | kweken | divers | over ons - contact

Land van herkomst: De Agaatslak komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika. Ze leven daar op de bodem van het oerwoud. Inmiddels zijn ze in veel tropische landen ingeburgerd en vormen soms een plaag.

Afrikaanse reuzenslakken zijn behoorlijk actieve dieren, af en toe glijdt er ook eentje over de glazen ruit. Zo kunt u ook de onderkant van de slak eens goed bekijken. De manier van bewegen is op deze manier goed te observeren.

Het zijn geen moeilijke kostgangers: ze eten komkommer, sla, andijvie, appel, tomaat, banaan en andere groenten en fruit, aangevuld met vitamines. Ook krijgen ze Sepia om te voldoen aan hun kalkbehoefte. Jonge agaatslakken groeien op tot echte reuzenslakken op een dieet van groenten, kippenkorrels en visvoer.

Temperatuur en Luchtvochtigheid
Als het terrarium op een warme plaats in huis staat (tussen 23 en 25 graden Celsius) is extra verwarming niet nodig. Als het terrarium op een koelere plaats staan is een warmtemat aan de achterkant of zijkant van het terrarium verstandig. Omdat de dieren op de bodem van het oerwoud leven is verlichting in de bak niet nodig

Het echte slakkenleven, beetje zwemmen, beetje eten ...
   
Foto boven en links

 

Aan Taaaaaaaafel

Welopgevoede slakken

   
<