Je bent op de site van de kleindiervereniging "de reuzenslak", de KDVR.
De vereniging houdt zich voornamelijk bezig met het hobbymatig en succesvol houden en verzorgen van de tot nu toe vrij onbekende Afrikaanse Reuzenslakken

Afrikaanse Reuzenslakken

 

Home | Oost Afrikaanse slak | West Afrikaanse slak | kweken | divers | over ons - contact

De Kleindiervereniging "de Reuzenslak" is opgericht begin 2016 en heeft als doel het hobbymatig en succesvol houden en verzorgen van de tot nu toe vrij onbekende Afrikaanse Reuzenslakken en slakken in het algemeen. Wij hebben ook een lid die alle soorten Nederlandse slakken houdt en verzorgt in een buitenterrarium.

Belangrijk doel van de vereniging en onze hobbyisten is de import van de slakken uit Afrika te verminderen en deze zelf succesvol te kweken en te verspreiden. Voorlichting en natuureducatie aan kinderen vormt naar het idee van de vereniging de basis voor een generatie die zich bezighoudt met natuur en milieu en dan wel op een wijze als waarbij begrippen als ecologisch, duurzaam en biologisch centraal staan. Eigenlijk respect voor alles wat groeit en bloeit. Hier willen wij onze aandacht op richten. Kan jij ons hierbij helpen laat dan een berichtje achter voor de vereniging.

Als platform hebben wij, of eigenlijk een van onze leden de slakkenshop site gemaakt. De Slakkenshop geeft de leden de mogelijkheid hun dieren te showen en te presenteren. En uiteraard ook om deze dieren te verspreiden en de juiste voorlichting te geven en de interesse te wekken bij nieuwkomers. De opbrengsten van de Slakkenshop worden aangewend om dit alles waar de vereniging voor staat te realiseren. Breng jij als lid slakken in bij de Slakkenshop dan gaat de hele opbrengst naar de vereniging. Leden kunnen onderling natuurlijk ook slakken verkopen of ruilen maar dat gaat dan gewoon via de eigen mailadressen van de leden. We hopen wel een wat uitgebreidere website te gaan krijgen op termijn met een forum zodat dit wat makkelijker is te realiseren.

De site van de KDVR (Kleindiervereniging de Reuzenslak) is deze website www.reuzenslak.nl
De vereniging is gevestigd op de Oudedijk in Rotterdam. Dit is geen bezoekadres, daar hopen we in de toekomst wel aan te kunnen voldoen in de vorm van een andere locatie of verenigingsgebouw. Contact met de vereniging KDVR kan je opnemen via de mail van de website.

Wil jij lid worden of een bijdrage leveren neem dan contact op met een van de oprichters via het algemene emailadres info@reuzenslak.nl.

Vriendelijk groet namens de oprichters/bestuurders van Ralph, Yasmin en Jose

 

Belangrijk doel van de vereniging en onze hobbyisten is de import van de slakken uit Afrika te verminderen en deze zelf succesvol te kweken en te verspreiden. Voorlichting en natuureducatie aan kinderen vormt naar het idee van de vereniging de basis voor een generatie die zich bezighoudt met natuur en milieu en dan wel op een wijze als waarbij begrippen als ecologisch, duurzaam en biologisch centraal staan.


Dingeman fotografie - All rights reserved

Mail: info@reuzenslak.nl